Marinerade jordgubbar med mandelmarscarpone

Marinerade jordgubbar med mandelmarscarpone
Foto: Tina Axelsson

Vill du ha en enkel dessert är förstås nyplockade jordgubbar en fröjd i sig. Med balsamvinäger och en crème gjord på färskost, mandel och honung blir desserten liten mer "arbetad", men är fortfarande väldigt enkel och fräsch. /Caroline Hofberg

25 mars 2009
4

Du behöver

  • 500 g små färska jordgubbar
  • 2 msk rå- eller strosocker
  • 2 msk lagrad balsamvinäger

Mandelmascarpone:

  • 50 g sötmandel
  • 250 g mascarponeost
  • 3 msk flytande honung
  • 1 droppe bittermandelessens

Gör så här

  1. Strö socker och droppa balsamvinäger över jordgubbarna. Blanda försiktigt, täck över och låt dra 1 timme i rumstemperatur.
  2. Ställ eventuellt jordgubbarna i kylen och kort stund före servering.
  3. Mandelmascarpone: Skålla, skala och rosta mandeln i en torr och het panna. Hacka mandeln grovt. Blanda mandel och mascarpone och smaka av med honung och bittermandelessens. Servera crèmen tillsammans med jordgubbarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept