Räkor med chili och vitlök

Räkor med chili och vitlök
Foto: Tina Axelsson
4

Du behöver

  • 24 st råa stora räkor eller scampistjärtar
  • 1 st röd chilifrukt
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk koriander, hackad
  • salt

Till servering:

  • citronklyftor
  • Ett gott bröd

Gör så här

  1. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Hacka vitlöken.
  2. Fräs chili, vitlök, ingefära, spiskummin och paprikapulver i olivolja en stund utan att det tar färg.
  3. Lägg i räkorna och stek dem i kryddblandningen 2-3 minuter. Räkorna är färdiga när de har en röd färg, det är viktigt att de inte översteks och blir torra.
  4. Blanda i koriander och smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept