Torsk med champagneskum

Torsk med champagneskum
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl champagne
  • 1 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 4 st små bitar torskrygg
  • smör
  • sockerärtor
  • 2 st ägg
  • 1 st citron
  • dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rimma torsken i tjugo minuter, temperera den i ugnen till 50 grader.
  2. Bryn schalottenlök och vitlök i smör, tillsätt champagne, reducera ner.
  3. Tillsätt grädde, fiskfond, salt och peppar.
  4. Bryn smör och hacka sockerärtor smalt, slunga dem i smöret.
  5. Koka ägg, krossa gulan och vitan för sig genom ett durkslag.
  6. Skär ut filéer av citron och plocka dillkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept