Choklad- och kokosbitar med torkade bär

Choklad- och kokosbitar med torkade bär
Foto: Gunnar Bergkrantz

Du behöver

Kaksmet

  • 125 g smör
  • 1,5 dl rårörsocker
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 50 g hirsflingor
  • 100 g boveteflingor
  • 100 g dinkelflingor
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 dl rostade nötter
  • 1 dl torkade bär (blåbär, lingon, körsbär, tranbär)
  • 1 st ägg

Gör så här

  1. Smält smöret i kastrull. Tillsätt socker och rör om tills det smält. Tillsätt kakaopulvret. Blanda samman flingor, nötter och torkade bär i en skål. Vispa ägget pösigt.
  2. Häll smörsmeten över flingblandningen. Blanda samman snabbt och rör slutligen ner ägget. Lägg smeten på bakplåtspapper och forma till en fyrkant som du pressar samman.
  3. Ställ kallt i kylskåp någon timme innan den skärs upp i ätvänliga bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept