Quinoasallad

25 min
4
Quinoasallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Proteinrik quinoa med vinegrette och rostade nötter, mandlar och solrosfrön. Perfekt till buffén!

12 maj 2010
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl hackade, torkade aprikoser
  • 0,5 dl rostad mandel
  • 0,5 dl rostade valnötter
  • 0,5 dl rostade pumpafrön
  • 0,5 dl rostade hasselnötter
  • 0,5 dl fint strimlad purjolök

Vinegrette:

  • 0,5 dl fint strimlad purjolök
  • vinägrett
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • havssalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Tvätta quinoan ordentligt i kallt vatten innan den kokas, eftersom det finns en slags kåda på kornen som klibbar ihop hela koket och ger quinoan en besk smak. Koka den sedan i 15-20 minuter (följ anvisningarna på paketet).
  2. Strimla purjolöken och blanda med de andra ingredienserna till vinegretten. Ringla den över quinoan. Rör ner de torkade aprikoserna och de rostade nötterna.
  3. Om nötter, kärnor och mandlar inte finns att tillgå kan man rosta dem själv: Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta allt hastigt på hög värme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept