Carolas kladdkaka med färska gulbetor

Carolas kladdkaka med färska gulbetor
Foto: Gunnar Bergkrantz
Carola Magnusson
Carola Magnusson

Carolas kladdkaka med färska gulbetor

Av: Carola Magnusson

7 ingredienser

Grovt riven gulbeta ger fin konsistens till kakan och gör den också rikare på allehanda nyttigheter! /Carola Magnusson

Receptet ger ca 12 bitar.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 250 g rårörsocker ca 2.5-3 dl
  • 250 g mörk choklad (minst 60 % kakaohalt)
  • 250 g smör
  • 1 gulbeta
  • 40 g dinkelmjöl
  • grädde, vispad, till servering

Gör så här

  1. Skala och riv gulbetan på den fina sidan av rivjärnet.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  3. Smält smör och choklad i en kastrull.
  4. Sikta ner dinkelmjölet i ägg- och sockerblandningen och rör om.
  5. Tillsätt chokladsmöret och rör om till en jämn, fin smet.
  6. Blanda slutligen ner den fint rivna gulbetan. Spara lite till dekoration.
  7. Häll smeten i smord form med löstagbar botten.
  8. Grädda i 15-20 min i 175 grader.
  9. Servera gärna med vispad grädde och strimlad gulbeta.