Carolas kladdkaka med färska gulbetor

Carolas kladdkaka med färska gulbetor
Foto: Gunnar Bergkrantz

Grovt riven gulbeta ger fin konsistens till kakan och gör den också rikare på allehanda nyttigheter! /Carola Magnusson

Receptet ger ca 12 bitar.

25 mars 2010
Visa mer

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 250 g rårörsocker ca 2.5–3 dl
  • 250 g mörk choklad, minst 60% kakaohalt
  • 250 g smör
  • 1 st stor färsk gulbeta
  • 40 g dinkelmjöl
  • Vispad grädde till servering

Gör så här

  1. Skala och riv gulbetan på den fina sidan av rivjärnet.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  3. Smält smör och choklad i en kastrull.
  4. Sikta ner dinkelmjölet i ägg- och sockerblandningen och rör om.
  5. Tillsätt chokladsmöret och rör om till en jämn, fin smet.
  6. Blanda slutligen ner den fint rivna gulbetan. Spara lite till dekoration.
  7. Häll smeten i smord form med löstagbar botten.
  8. Grädda i 15-20 min i 175 grader.
  9. Servera gärna med vispad grädde och strimlad gulbeta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept