Helgrillad kyckling med ekologiskt smör

Helgrillad kyckling med ekologiskt smör
Foto: Gunnar Bergkrantz

En god fågel kräver inte mer jobb i köket. Spara skrovet, orkar du inte koka kycklingfond direkt går det bra att frysa och koka senare. Jag samlar skrov och gör ett större kok. Det ger basen till en god sås eller en härlig soppa. Glöm inte att köpa ekologisk lyckling.

10 september 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 st stor fin Bosarpkyckling
  • 1 msk havssalt
  • 0,5 msk vitpeppar från kvarnen
  • 100 g ekologiskt smör

Gör så här

  1. Gnid in salt och vitpeppar både inuti och utanpå kycklingen.
  2. Lägg den i en smord form och grilla i ugnen på 170 grader ca 45 minuter.
  3. Ös kycklingen efter halva tiden och hyvla då på 3 skivor smör som får smälta ner på fågeln. Det ger ett krispigt skinn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept