Dinkelmussla med bär och vispgrädde

Dinkelmussla med bär och vispgrädde
Foto: Gunnar Bergkrantz
Carola Magnusson
Carola Magnusson

Dinkelmussla med bär och vispgrädde

Av: Carola Magnusson

Från: Carolas Ekosöta

5 ingredienser

Nötter och mandel ger fin smak åt de här spröda musslorna som kan fyllas med allt möjligt gott. Låt gärna skalet vara kvar på nötterna och mandeln innan du mixar dem, det höjer smaken. Som omväxling kan man trycka ut degen i en stor form i stället för många små, så blir det mer som en tårta. Glöm inte att använda ekologiska råvaror till detta recept.

Ca 20 små eller 1 stor i springform 28 cm.

Om du bara vill göra några få musslor går degen bra att frysa och använda vid annat tillfälle.

Ingredienser

Mussla

  • 200 g smör
  • 1 dl rörsocker
  • 50 g 1 dl hasselnötter och sötmandlar
  • 1 ägg
  • 5 dl dinkelmjöl

Gör så här

  1. Mixa nötter och mandel i matberedare.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och kör samman till en fin deg. Låt vila kallt i minst en timme, eller klä formarna och låt dem sedan stå en stund i frysen. Grädda musslorna i 200 grader ca 8 min, en stor mussla behöver 10-15 min. Låt musslorna svalna något i formarna innan de tippas upp, men vänta inte tills de är helt kalla. När musslorna svalnat helt är det bara att fylla med bär i säsong samt vispad grädde eller glass.