Sillsallad med fänkål och granatäpple

5 - 6
Från Nyhetsmorgon

En modern sillsallad som är underbar att servera med kokt färskpotatis, sommar som vinter.

123-lag är en klassisk lag som urvattnade saltsillsfiléer läggs i. Den består av 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Samma lag kan användas till pressgurka, dvs tunt skivad färsk gurka med lite finhackad persilja.

26 december 2013
Visa mer
5 - 6

Du behöver

  • 2-3 sillfiléer i 123-lag
  • 1 stort fänkålsstånd
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 rödlökar
  • havssalt
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skär den inlagda sillen i centimeterbreda bitar.
  2. Skölj och strimla fänkålen tunt i höjden.
  3. Riv det yttesta skalet på citronen, halvera och pressa.
  4. Hacka koriandern fint.
  5. Skala och båta rödlöken tunt.
  6. Häll citronsaft och skal på fänkål och rödlök samt strö över havssalt.
  7. Krascha grönsakerna med handen så att de skakas och marineras av citronen och saltet.
  8. Låt även koriandern blandas med på slutet.
  9. Dela granatäpplet och plocka ur kärnorna.
  10. Blanda sillen med de marinerade grönsakerna, lägg upp dekorativt på ett fat och strö över granatäpplekärnorna. Om du vill ha en saftigare sallad häll även över lite av 123-lagen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept