Lammfärsbiffar med smak av rättvisemärkt kaffe

Jag tror att vi genom att välja eko- och rekolamm håller svenska eko-lantbruk vid liv och vårt landskap öppet. Det borgar för bra lammkött även i framtiden.

Servera gärna tillsammans med potatisgratäng eller bulgursallad och rostade jordärtskockor som tillbehör.

Det pratas mycket om konsumenters makt. Eftersom vi svenskar dricker stora mängder kaffe, kan vi hjälpa till att förändra arbetsvillkoren för arbetarna på kaffeplantagerna runt om i världen genom att köpa eko- och rekokaffe

25 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1,5 dl ströbröd eller finhackat bröd från gårdagen
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl kallt bryggkaffe, rättvisemärkt
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • Svartpeppar från kvarnen, efter smak
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1,5 tsk havssalt, ca
  • rapsolja till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, ägg, kaffe, balsamicovinäger och alla kryddor.
  2. Vispa det lite fluffigt med elvisp eller för hand.
  3. Vänd ner ägget i ströbrödsblandningen. Detta gör biffarna lite fluffigare.
  4. Blanda ner lammfärsen.
  5. Fukta händerna, forma till biffar.
  6. Stek i rapsolja på medelhög värme.
  7. Servera gärna tillsammans med potatisgratäng eller bulgursallad och rostade jordärtskockor som tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept