Fågel på fyra ben

Fågel på fyra ben
Foto: TV4

Urbenade kycklinglår fyllda med parmaskinka, medelhavskryddor, och toscanska gröna ärtor. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st kycklinglår, utan skinn och ben
  • 100 g parmaskinka
  • 2 krm rosmarin
  • 2 tsk salvia
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk mejram
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja extra vergine
  • 1 dl rött vin
  • 250 g frysta ärtor
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 msk olivolja extra vergine
  • 4 dl vatten + 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Dela lårfiléerna och platta ut dem. Lägg en halv skinkskiva på varje filé och rulla ihop. Fäst ihop dem med tandpetare. Krydda med alla kryddorna runt om. Låt dem vila i 5 minuter på en skärbräda.
  2. Bryn ruladerna i olja cirka 4 minuter på hög värme och vänd dem ett par gånger under tiden. Häll på vin, sänk värmen, lägg på lock och låt puttra klart i cirka 10 minuter.
  3. Ta bort tandpetarna innan servering. Häll på lite spad från stekpannan över varje portion.
  4. Fräs löken mjuk i oljan i en tjockbottnad kastrull. Låt inte löken ta färg.
  5. Lägg i ärtor, vatten, buljongtärning och socker. Låt koka på hög värme utan lock, tills att buljongen kokat in, cirka 10 minuter. Ärtorna blir skrynkliga och smälter i munnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept