Saltimbocca alla romana

40 min
4
Saltimbocca alla romana
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Saltimbocca betyder "Hoppa in i munnen", naturligtvis för att rätten är så god. Det enda sättet att lyckas är att följa detta enkla recept som jag fick år 1967 av Gildo, som då förestod sin berömda restaurang med samma namn i stadsdelen Trastevere. En riktig saltimbocca ska absolut inte innehålla grädde eller mjöl.

27 december 2007
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera
  • 4 msk olivolja extra vergine
  • 4 skivor parmaskinka
  • 8 blad färsk salvia
  • 1 dl torrt vitt vin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll oljan i en stor stekpanna. Lägg i köttskivorna när oljan är ordentligt varm. Stek dem cirka 2 minuter på varje sida på medelhög värme. Lägg två salviablad på varje köttskiva. Salta och peppra. Var försiktig med saltet eftersom skinkan också är salt. Täck sedan över varje köttskiva med en skinkskiva.
  2. Höj därefter värmen till max och häll över det vita vinet och låt det koka in. Lägg på lock under cirka 2 minuter. Lyft på locket för att titta till det hela.
  3. Vinet har nu gjort skinkskivorna vågiga och lite hoprullade. Oljan och vinet kommer att ha blandats till en sås. När detta skett är rätten färdig att serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept