Flygande Jacob, en modern version

Flygande Jacob, en modern version
Foto: TV4

Flygande Jacob, en modern version

Av: Carl Ehrenkrona, Annika Ingelson

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

Klassikern Flygande Jacob i Annika och Carls uppdaterade version.

Fler härliga 70-talsklassiker i modern tappning: Hawaiikassler och Päron med After eight.

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling
  • 200 g cashewnötter orostade
  • 1 tsk grön currypasta
  • 1 citron
  • 25 g smör
  • torkad mald chilifrukt
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 gul lök
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl kokosgrädde
  • 3 msk grön currypasta
  • 0,4 dl kycklingfond
  • 1 tsk strösocker
  • 1 kokbanan (alt färdiga bananchips)
  • olja, till fritering
  • 400 g valfritt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Finhacka hälften av cashewnötterna och blanda i en skål med 1 tesked currypasta.
  3. Skär citronen i klyftor.
  4. Klappa kycklingen med currynöthacket och fyll den med citronklyftorna.
  5. Salta och peppra inuti och runt om.
  6. Lägg kycklingen i en smord eldfast form och placera några klickar smör på kycklingen.
  7. Skicka in i ugnen i ca en timme. Prova med en sticka, kycklingen är klar när saften är genomskinlig.
  8. Koka valfritt ris enligt anvisningar på paketet.
  9. Tag resten av cashewnötterna och stek i smör och chili tills de får färg.
  10. Skala matbananen och skär tunna skivor på längden.
  11. Värm oljan till 150 grader och fritera tills de får lite färg.
  12. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  13. Finhacka löken och fräs i lite smör i en kastrull.
  14. Häll i kokosgrädde, tomatpuré, kycklingfond, currypasta och 1 tesked socker.
  15. Koka upp och smaka av med salt och peppar.