Auberginesallad med valnötter

6

Du behöver

  • 600 g auberginer
  • 75 g valnötskärnor (kan bytas mot hasselnötter)
  • 1 st rödlök
  • 2 dl majonnäs
  • 1 st liten knippa persilja
  • vinäger
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg auberginerna i en stekpanna eller ugnsform och låt stå i ugnen i 20 minuter. Då bör frukten vara mjuk. Skala auberginerna. Skalet tar du av som på en banan. Låt svalna.
  2. Skala och hacka löken mycket fint. Så också persiljan. Mal eller krossa nötterna. Kör auberginerna till ett grovt mos i matberedaren. Blanda sedan i alla de övriga ingredienserna utom vinägern. Blanda i 1/2 tsk salt och tag några tag med vitpepparkvarnen. Tillsätt lite vinäger efter tycke och smak. Kolla kryddningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept