Calamaresallad

4

Du behöver

  • 500 g calamare
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st röd paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st färsk spansk peppar
  • olja
  • salt, peppar ev
  • vinäger
  • 1 st liten knippa persilja

Gör så här

  1. Rensa calamaren: Skär av tentaklerna precis framför ögonen. Spara tentaklerna. Kläm sedan ur inälvorna. Drag ut det plastliknande ryggbenet ur kroppen och tag bort det tunna skinnet. Skär sedan kroppen i tre bitar.
  2. Finhacka löken. Skär paprikan smått som löken. Skiva vitlök och spansk peppar tunt. Hacka persiljan. Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Lägg i bläckfisken och vitlök, paprika och spansk peppar samt 1 tsk salt. Sänk värmen och låt alltsammans småputtra i 15 min. Rör om då och då, verkar det torrt så tillsätter du lite mer olja. Tag grytan av värmen och tillsätt vinäger och persilja.
  3. Låt bläckfisken svalna och kolla sältan. Kanske behövs några tag med pepparkvarnen eller lite mer vinäger.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept