Laxtartar

4

Du behöver

  • 500 g lax
  • 100 g laxrom - går även bra med löjrom
  • 4 st ansjovisfiléer
  • gräslök
  • 2 st citroner
  • vodka
  • olivolja
  • 1 knippa dill
  • frisésallad eller annan grön sallad
  • peppar
  • rostat bröd till servering

Gör så här

  1. Skär laxen i cm-tjocka skivor. Lägg skivorna tätt i en form, som precis rymmer dem. Detta för att det ska gå åt så lite vodka som möjligt. Pressa över den ena citronen och vänd skivorna några gånger i citronsaften. Häll sedan på så mycket vodka att det precis täcker. Täck med folie och låt laxen stå i kylskåp i 4-5 tim.
  2. Tag upp laxen (spara marinaden till ett annat tillfälle). Skär och hacka laxen så smått som möjligt. Mosa ansjovisen mycket fint och finhacka gräslöken. Blanda alltsammans väl, tag några tag med pepparkvarnen.
  3. Finhacka dillen och blanda med grädden.
  4. Vid servering: Lägg en prydlig hög med lax på en bädd av sallad, garnera med 1 msk dillgrädde, laxrom och 1 klyfta citron. Rostat bröd hör också till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept