Bärpaj

Bärpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Bärpaj

Av: Carina Westelius

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

30 min

En väldigt enkel bärpaj som blir klar på en halvtimme. Använd de bär som finns i trädgården eller frysen för tillfället!

Ingredienser

  • 400 g blandade bär (eller 3-4 skalade och urkärnade äpple)
  • 175 g smör, smält
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • malen kanel
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut bär/äpplen i botten på en pajform och smält smöret i en kastrull.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll sedan på det smälta smöret och rör samman med händerna till en ganska lös deg.
  3. Platta ut bitar av degen och täck bären/äpplena.
  4. Strö på rejält med kanel och garnera med lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.