Bärpaj

30 min
Bärpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

En väldigt enkel bärpaj som blir klar på en halvtimme. Använd de bär som finns i trädgården eller frysen för tillfället!

2 augusti 2010
Visa mer
30 min

Du behöver

  • 400 g bär (eller 3-4 skalade och urkärnade äpplen)
  • 175 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • kanel
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut bär/äpplen i botten på en pajform och smält smöret i en kastrull.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll sedan på det smälta smöret och rör samman med händerna till en ganska lös deg.
  3. Platta ut bitar av degen och täck bären/äpplena.
  4. Strö på rejält med kanel och garnera med lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept