Krusbär och jordgubbssylt

Du behöver

  • 1 liter krusbär
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 6 dl socker
  • (1 kryddmått natriumbensoat)

Gör så här

  1. Skölj och rensa bär, snoppa krusbär.
  2. Koka krusbär med vatten i ca 10 minuter.
  3. Tag grytan från värmen och häll i sockret lite i taget (större mängden socker ger fastare sylt).
  4. Lägg i jordgubbar, hetta upp långsamt och koka försiktigt i 5-7 minuter.
  5. Tag grytan från värmen.
  6. Låt stå en stund och skaka grytan försiktigt så att skummet samlas i mitten.
  7. Skumma väl.
  8. Tillsätt eventuellt natriumbensoat utrört i lite av sylten.
  9. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar och sätt på tättslutande lock.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept