Kyckling med 1-2-3 kålrot och kokt potatis

Kyckling med 1-2-3 kålrot och kokt potatis
Foto: Tobias Rudberg
Från Nyhetsmorgon

I den här rätten får kycklingen stå i rampljuset. Sällskapet består av kålrot och potatis.



18 februari 2011
Visa mer
4

Du behöver

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 25 g smör
  • salt och peppar

1-2-3 kålrot

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk kardemummakärnor, lättstötta
  • 200 g kålrot
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st citron, finrivet skal
  • 1 msk färsk timjan

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en smörad ugnssäker form.
  3. Klicka på lite extra smör på kycklingen. Salta och peppra.
  4. Sätt in kycklingen i ugnen ca 15 min, eller tills det kommer klar vätska från kycklingen när du sticker i köttet.
  5. 1-2-3 kålrot
    Blanda ättika, socker, vatten och kardemummakärnor i en kastrull. Koka upp lagen.
  6. Skala och tärna kålroten. Lägg i den tärnade kålroten i lagen och koka den mjuk.
  7. Skär sockerärtorna i strimlor.
  8. Ta upp kålrotstärningarna och vänd dem med finstrimlade sockerärtor, citronskal och timjan.
  9. Vid servering blanda kålrotsblandningen med en matsked kardemummalag per portion och lägg ovanpå kycklingen.
  10. Servera med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept