Grillat fläsk med rödbetssallad

Grillat fläsk med rödbetssallad
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g rimmad bog
  • 400 g rödbetor
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g haricotsverts
  • 1 st citron, skal och saft
  • 1 msk honung
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • salt och peppar
  • 100 g riven hårdost, t ex Prästost
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Rödbetssallad: Koka rödbetorna med skalet på i 20 min, tills de känns mjuka.
  2. Häll av vattnet, skala betorna under rinnande vatten och skär sedan dem i klyftor.
  3. Koka bönorna i saltat vatten i 4 min eller tills de känns mjuka. Häll sedan av vattnet från bönorna och låt stå.
  4. Blanda citronskal, saft, honung och olja.
  5. Blanda alla ingredienser i en bunke, och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg sedan i de varma bönorna, de delade betorna, riven ost och kapris.
  7. Fläsk: Skiva det rimmade fläsket i ½ centimeter tjocka skivor.
  8. Grilla några minuter på varje sida tills fläsket har fått en fin färg.
  9. Servera sedan fläsket med rödbetsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept