Grillat fläsk med rödbetssallad

Grillat fläsk med rödbetssallad
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g rimmad bog
  • 400 g rödbetor
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g haricotsverts
  • 1 st citron, skal och saft
  • 1 msk honung
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • salt och peppar
  • 100 g riven hårdost, t ex Prästost
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Rödbetssallad: Koka rödbetorna med skalet på i 20 min, tills de känns mjuka.
  2. Häll av vattnet, skala betorna under rinnande vatten och skär sedan dem i klyftor.
  3. Koka bönorna i saltat vatten i 4 min eller tills de känns mjuka. Häll sedan av vattnet från bönorna och låt stå.
  4. Blanda citronskal, saft, honung och olja.
  5. Blanda alla ingredienser i en bunke, och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg sedan i de varma bönorna, de delade betorna, riven ost och kapris.
  7. Fläsk: Skiva det rimmade fläsket i ½ centimeter tjocka skivor.
  8. Grilla några minuter på varje sida tills fläsket har fått en fin färg.
  9. Servera sedan fläsket med rödbetsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept