Palt med kornmjöl

Palt
Foto: Tv4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Palt med kornmjöl

7 ingredienser

Riven potatis som formas till bollar och fylls med rimmat fläsk. Servera med rårörda lingon.

Se fler recept från

Mitt kök Sverigeresan

Ingredienser

portioner
  • 1 kg mandelpotatis
  • 3 dl kornmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 200 g rimmat fläsk, tärnat
  • rårörda lingon
  • smör

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den fint.
  2. Krama ur vätskan.
  3. Blanda potatisen med mjöl och salt.
  4. Koka upp 3 liter saltat vatten.
  5. Forma degen till runda bollar.
  6. Platta till lite och gör en grop i bollen - här ska fläsket ner.
  7. Lägg fläsket i gropen och stäng bollen helt.
  8. Låt bollarna sjuda i det salta vattnet i cirka 1 timme.
  9. När de flyter upp till ytan och är mjuka, då är palten klar.
  10. Servera med en stor klick smör och rårörda lingon.