Palt

Palt
Foto: Tv4

Riven potatis som formas till bollar och fylls med rimmat fläsk. Servera med rårörda lingon.

Se fler recept från

Mitt kök Sverigeresan


16 augusti 2011
4

Du behöver

  • 1 kg mandelpotatis
  • 3 dl kornmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 200 g fläsk, rimmat tärnat
  • Lingon, rårörda
  • smör

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den fint.
  2. Krama ur vätskan.
  3. Blanda potatisen med mjöl och salt.
  4. Koka upp 3 liter saltat vatten.
  5. Forma degen till runda bollar.
  6. Platta till lite och gör en grop i bollen - här ska fläsket ner.
  7. Lägg fläsket i gropen och stäng bollen helt.
  8. Låt bollarna sjuda i det salta vattnet i cirka 1 timme.
  9. När de flyter upp till ytan och är mjuka, då är palten klar.
  10. Servera med en stor klick smör och rårörda lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept