Stekt aborre med färskpotatiskross

Stekt aborre med färskpotatiskross
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 8 st abborrefiléer, urbenade
  • 0,5 dl ströbröd
  • Smör, till stekning
  • 600 g färskpotatis
  • 2 st knipplökar, gula
  • 2 dl grönsaksbuljong, ekologisk
  • 25 g smör
  • 1 kruka dill
  • 1 st citron
  • olivolja, kallpressad
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Panera filéerna i saltat ströbröd, båda sidor av fisken.
  2. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Finhacka löken och koka i 2 dl grönsaksbuljong, klicka i smöret medan det kokar.
  4. Häll av potatisvattnet och krossa potatisen med en visp eller potatisstomp och häll samtidigt ner den varma lökbuljongen.
  5. Stek fisken gyllene.
  6. Hacka dill och riv citronskal och blanda ner i potatiskrossen.
  7. Smaksätt med salt, peppar och rapsolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept