Varm renbuljong

Varm renbuljong
Foto: Helén Pe
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Varm renbuljong

13 ingredienser

Renbuljong med trattkantareller, rotfrukter och bönor. En värmande och mustig soppa som är lika god som lunch, som förrätt till middagen eller som utflyktssoppa. Receptet är hämtat ur boken Laga vilt från skog & sjö.

Se fler recept ur boken Laga vilt från skog & sjö

Ingredienser

portioner
  • 8 dl renbuljong
  • 1 msk svampbuljong
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 lagerblad
  • 0,5 purjolök (liten)
  • 2 dl trattkantareller
  • 50 g vaxbönor
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • kallpressad rapsolja
  • 1 kruka persilja
  • färsk pepparrot

Gör så här

  1. Värm renbuljongen tillsammans med svampbuljongen.
  2. Skala och tärna morot och palsternacka fint, ca ½ x ½ cm stora bitar.
  3. Koka rotfrukterna mjuka i buljongen tillsammans med lagerbladet.
  4. Skölj och strimla purjolöken fint.
  5. Ansa och skölj trattkantarellerna.
  6. Ansa, skölj och strimla vaxbönorna.
  7. Lägg i purjolök, kantareller och vaxbönor i grytan och värm upp vätskan på nytt.
  8. Smaka av med salt och peppar och droppa i lite rapsolja.
  9. Garnera med plockad persilja och riven pepparrot.