Kardemumma kokt kålrot med trädgårds bär och färskostkräm

Från Nyhetsmorgon

I den här rätten blandas en väldig mängd smaker. Kålrot med smak av kardemumma tillsammans med färska bär från trädgården samt en kräm av färskost.

11 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

Kålrot:

  • 0,5 st kålrot
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 st kanel

Bär:

  • Blandade trädgårds bär efter tillgång

Stjärnanissmulor:

  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 100 g vetemjöl
  • 1 st mixad stjärnanis

Färskostkräm:

  • 2 dl färskost (get)
  • 1 msk eko mjölk
  • 1 msk honung
  • 1 st citron, skalet
  • 0,5 tsk stött kardemumma

Gör så här

  1. Kålrot: Koka ihop lagen.
  2. Skala och tärna kålroten i kuber och koka mjuk i lagen.
  3. Låt stå ca 10 minuter.
  4. Stjärnanissmulor: Knåda samman och grädda smulor ca 15 minuter på 200 grader.
  5. Färskostkräm: Blanda samman alla ingredienser.
  6. Servera färskostkrämen med kålrot, bär, kålrotslagen, smulor samt örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept