Chokladtårta il Tempo

Du behöver

Anslag

  • 250 g ägg
  • 135 g socker
  • 15 g vaniljsocker
  • 130 g vetemjöl, siktat
  • 6 msk kakao siktat
  • 1 tsk bakpulver siktat
  • 1 msk finmald nescafé

Fyllning

  • 250 ml grädde
  • 225 g 64 % Valrhona choklad
  • 225 g osaltat smör

Glaze

  • 290 g vatten
  • 360 g socker
  • 120 g kakao
  • 240 g grädde
  • 13 g gelatin, blötlagt och urkramat

Blötläggning (vätskan)

  • 6 msk sockerlag (50 vatten/50 socker koka 2 min) kallt
  • 6 msk espresso eller starkt kaffe, kallt
  • 3 msk Kaluha likör

Gör så här

  1. Anslag
    Vispa ägg, socker och vanilj på spisen tills det når 86 grader och blir pösigt och vitt.
  2. ta av från spisen och fortsätt vispa tills det har svalnat.
  3. Blanda alla övriga ingredienser och vänd ned i äggsmeten.
  4. Baka i smord och mjölad form (22 cm) 165 grader 30-35 minuter.
  5. Stjälp upp och låt svalna under sitt lock.
  6. Skär ut tre jämna fina bottnar.
  7. Fyllning
    Koka upp grädde.
  8. Tillsätt chokladen och sjud sakta till allt är smält.
  9. Tillsätt smöret i små bitar. Montera in till slät smet.
  10. Stå på rumstempererat ställe 24 timmar. Viktigt att smeten håller cirka 20-22 grader.
  11. Glaze
    Koka vatten, socker grädde.
  12. Koka 1 minut.
  13. Vispa ned kakao.
  14. Ta bort från värme.
  15. Tillsätt gelatinet. Vispa och sila
  16. Låt vara i rumstemperatur 20-22 grader.
  17. Blötläggning
    Blanda alla ingredienser
  18. Montering
    Skär anslaget i tre tunna bottnar.
  19. Blötlägg varje botten med 5 msk vätska.
  20. Fördela fyllningen jämt och trava bottnarna på varandra.
  21. Använt varm kniv och se till att sidorna och toppen blir vackert släta.
  22. Ställ tårtan på ett galler och toppa med glazen.
  23. Se till att tårtan täcks helt.
  24. Låt stå 2 timmar och servera med lättvispad kall grädde
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept