Carina´s Pasta Surprice

Carina´s Pasta Surprice
Foto: TV4

En vegetarisk pasta med överraskande smaker.

Dryck: Campofiorin- Masi, Italien nr. 5123 och Windsor- Three Vines, Californien nr. 6533

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 januari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 pkt quornfiléer
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st aubergine
  • 1 st röd paprika
  • 1 st mango
  • 6 st färska champinjoner
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g blå- eller grönmögelost
  • Sweetchili, efter smak
  • cashewnötter
  • Salt, peppar, chili, oregano, basilika, kanel och allt man tycker om, mängd efter smak!
  • pasta

Gör så här

  1. Skär quornfiléerna i bitar, jag brukar dela varje filé i 6 bitar. (Det finns färdiga bitar men dessa blir större och finare tycker jag.)
  2. Fräs dem i grytan till gyllenbrunfärg. Lägg över i skål så länge.
  3. Koka under tiden upp pastavatten och följ anvisningarna på valfri pasta.
  4. Hacka löken och fräs till gyllenbrun färg.
  5. Pressa i 3 vitlöksklyftor. Skiva auberginen och paprikan och fräs med i grytan.
  6. Dela varje champinjon i 4 bitar och vänd i.
  7. Dela mangon och vänd i. Låt fräsa en stund och lägg i quornbitarna.
  8. Blanda i crème fraichen och smaksätt med sweetchili och kryddor.
  9. Tärna mögelosten och vänd i precis innan servering.
  10. Toppa med cashewnötter om gästerna ej är allergiska!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept