Ramslökssoppa med Gotlandslimpa, smör och ost

Ramslökssoppa
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Ramslökssoppa med Gotlandslimpa, smör och ost

10 ingredienser

Soppa med primörer och rökt fisk, serveras allra helst med Gotlandslimpa.

Ingredienser

portioner
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 knipplökar, gula
  • 1 förp ramslök (eller purjolök och gräslök)
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g rökt fisk (böckling, flundra, kippers)
  • Gotlandslimpa
  • smör
  • lagrad svensk ost
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hacka knipplöken och koka den i grönsaksbuljong tills den mjuknar.
  2. Lägg i hackad ramslök när knipplöken är mjuk och mixa soppan direkt med stavmixer eller kannmixer, smaksätt med salt och peppar.
  3. Sila eventuellt om ni inte vill ha bitar.
  4. Blanda crème fraiche och mosat fiskkött i en skål, smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera soppan med den rökta fiskkrämen och Gotlandslimpa, smör och ost.