Vaniljsill med tomat och citron

30 min + 1 h
Från Nyhetsmorgon

Sill med smak av vanilj, citron och tomat. En riktigt god kombination som definitivt kommer att göra succé på buffébordet.

20 juni 2014
Visa mer
30 min + 1 h

Du behöver

  • 1 frp hel inlagd sill
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 0,75 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad, osockrad äppeljuice
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron, finrivet skal
  • 10 cocktailtomater, skållade
  • 1 knipplök, strimlad
  • 1 äpple, strimlat
  • örter till garnering
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka en lag av ättika, socker, vatten, äppeljuice och vaniljstång.
  2. Tillsätt citron i den heta lagen och kyl tills lagen kallnat helt.
  3. Häll av den gamla lagen ifrån sillförpackningen och skär fisken i önskade bitar.
  4. Varva lag, sillbitar, lök och tomater i en burk och låt allt dra någon timme.
  5. Lägg upp på fat och garnera med mer lök, äpple, örter och nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept