Vaniljsill med tomat och citron

30 min + 1 h
Från Nyhetsmorgon

Sill med smak av vanilj, citron och tomat. En riktigt god kombination som definitivt kommer att göra succé på buffébordet.

20 juni 2014
Visa mer
30 min + 1 h

Du behöver

  • 1 frp hel inlagd sill
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 0,75 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad, osockrad äppeljuice
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron, finrivet skal
  • 10 cocktailtomater, skållade
  • 1 knipplök, strimlad
  • 1 äpple, strimlat
  • örter till garnering
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka en lag av ättika, socker, vatten, äppeljuice och vaniljstång.
  2. Tillsätt citron i den heta lagen och kyl tills lagen kallnat helt.
  3. Häll av den gamla lagen ifrån sillförpackningen och skär fisken i önskade bitar.
  4. Varva lag, sillbitar, lök och tomater i en burk och låt allt dra någon timme.
  5. Lägg upp på fat och garnera med mer lök, äpple, örter och nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept