Matjessill med brynt smör, lök och kumminbrännvin

20 min
4
Från Nyhetsmorgon

Ugnsbakad matjessill med brynt smör, kumminost och brännvin. Supergott!

20 juni 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 1 frp matjessill, hel
  • 2 knipplökar, strimlade
  • 150 g smör
  • 1 tsk kummin
  • 3 cl kumminbrännvin
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl smulad kumminost
  • örter till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär sillen i önskade bitar och lägg i ugnsfast form.
  3. Täck sillen med ett tunt lager lök.
  4. Bryn smöret tills det har en gyllene färg och nötig doft.
  5. Sila och häll i kummin, brännvin och skal av citron.
  6. Ös sillen med det smaksatta smöret och ställ in i ugnen i cirka 4-6 minuter.
  7. Servera med nykokt färskpotatis, spisbröd, lagrad ost och gott smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept