Försommarsallad med dragondressing

Försommarsallad med dragondressing
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Försommarsallad med dragondressing

17 ingredienser

25 min

En fräsch och vegetarisk primörsallad.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp spenat
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisa
  • En halv knippe morötter
  • 2 knipplökar, gula
  • 200 g färskpotatis
  • 1 förp senapsört (eller ruccola)
  • 4 ägg
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk stark senap, torr
  • 1 kruka persilja
  • 4 skivor rågbröd
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Skrubba färskpotatis och koka i saltat vatten.
  2. Skölj och slunga spenat och senapsört/ruccola.
  3. Koka ägg i cirka 4 minuter.
  4. Tärna brödet och stek gyllene i olja.
  5. Strimla morot och lök, dela rädisor, skär gurkan i mindre bitar och grovhacka persiljan.
  6. Blanda gräddfil, creme fraiche, senap och dragon i en skål.
  7. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Blanda salladen och servera med dressing och krutonger.