Försommarsallad med dragondressing

25 min
4
Försommarsallad med dragondressing
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 1 pkt spenat
  • 1 st gurka
  • 1 knippe rädisa
  • En halv knippe morötter
  • 2 st knipplökar, gula
  • 200 g färskpotatis
  • 1 pkt senapsört eller ruccola
  • 4 st ägg
  • 1 msk dragon, torkad
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk stark senap, torr
  • 1 kruka persilja
  • 4 skivor rågbröd
  • Salt, efter smak
  • Peppar , efter smak
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Skrubba färskpotatis och koka i saltat vatten.
  2. Skölj och slunga spenat och senapsört/ruccola.
  3. Koka ägg i cirka 4 minuter.
  4. Tärna brödet och stek gyllene i olja.
  5. Strimla morot och lök, dela rädisor, skär gurkan i mindre bitar och grovhacka persiljan.
  6. Blanda gräddfil, creme fraiche, senap och dragon i en skål.
  7. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Blanda salladen och servera med dressing och krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept