Toast Skagen

20 min
4
Toast Skagen
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

  • 1 ägggula
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2-3 dl neutralolija, raps eller solros
  • 800 g räkor, oskalade
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör, till stekning
  • 50 g löjrom
  • 1 st citron
  • dill
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och låt ”det vita” sjuka till botten.
  2. Skala räkorna.
  3. Vispa ägg, vinäger och dijonsenap.
  4. Vispa ner oljan droppvis, tills majonnäsen får en riktigt tjock konsistens.
  5. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Stansa ut runda brödbitar ur skivorna.
  7. Stek bröden i det ”klara smöret” till gyllene.
  8. Vänd räkor med lite av majonnäsen till en bra röra.
  9. Plocka dill och klyfta citronen.
  10. Lägg upp och garnera med löjrom, dill och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept