Falska grodlår

Falska grodlår
Foto: TV4
1h
4

Du behöver

Kyckling

  • 1 kg kycklinglårfilé, färsk
  • 2 paket halloumi
  • 2 st avokado
  • 250 g körsbärstomater
  • 1-2 msk rödlök, hackad
  • 1 paket ruccolasallad
  • 1 paket färsk spenat
  • 1 paket salladsmix
  • 4 st färskpotatisar, kalla kokta
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 paket sugarsnaps
  • 1 kruka färsk basilika
  • pumpafrön
  • Olja och vinägerdressing

Sås

  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • Vitlök, pressad och efter smak
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Skölj salladen.
  2. Skölj och skär övriga grönsaker i lagom stora bitar.
  3. Gröp ur avokadon.
  4. Skär avokado och kall kokt potatis i ungefär lika stora bitar.
  5. Blanda försiktigt ihop sallad, grönsaker och potatis och häll över rejält med olja- och vinägerdressing.
  6. Putsa kycklinglårfiléerna så att eventuellt fett kommer bort.
  7. Stek dem först på hög värme runtom så att de får fin färg och efterstek sedan så att köttet blir genomstekt, på låg värme.
  8. Skär halloumin i halvcentimeter tjocka skivor.
  9. Stek dem hastigt i panna på ganska hög värme så att de får fin färg.
  10. Lägg "grodlåren" och den stekta osten ovanpå salladen.
  11. Garnera med pumpafrön och färska basilikablad.
  12. Blanda ihop ingredienserna till såsen och servera till varmrätten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept