Halstrad Tonfisk

Halstrad Tonfisk
Foto: TV4
Carin da Silva
Carin da Silva

Halstrad Tonfisk

Av: Carin da Silva

Från: Klockan nio hos stjärnorna

16 ingredienser

1h

Tonfiskfilé med kokosrisotto som serveras med mangosallad och salladslök.

Vintips
Santa Ana Viogner Reserve, art nr 73874, 77 kr

Carin bjöd även på

Carpaccio

Champagnesorbet

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fisk

  • 600 g tonfiskfilé i portionsbitar
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Risotto

  • 4 dl risottoris
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 schalottenlökar
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar

sallad

  • 1 mango
  • 4 salladslökar
  • sockerärtor
  • solrosskott
  • röd chilifrukt
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 msk sesamolja

Gör så här

Tonfisk

  1. Salta och peppra tonfisken.
  2. Stek i olja i cirka 1 minut på varje sida.

Risotto

  1. Finhacka löken.
  2. Bryn i smör tillsammans med riset.
  3. Tillsätt kokosmjölken.
  4. Rör om då och då.
  5. Låt puttra i cirka 45 minuter.
  6. Tillsätt salt och peppar efter egen smak.

Sallad

  1. Skär mangon, sockerärtorna, salladslöken och chilin.
  2. Blanda tillsammans med solrosskotten.
  3. Tillsätt fisksåsen och sesamoljan och pressa över limen.
  4. Låt stå och dra ett tag.
  5. Servera tillsammans med tonfisken och risotton och rngla gärna över lite balsamicokräm.