Champagnesorbet

Champagnesorbet
Foto: TV4

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 3 dl champagne
  • 1 lime
  • 1 citron
  • jordgubbar
  • honung
  • socker

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten, koka upp och låt puttra i cirka 3 minuter.
  2. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitan hårt.
  4. Tillsätt sockerlagen och champagnen under omrörning.
  5. Pressa och riv skal från limen och citronen.
  6. Lägg i en bunke och ställ den i frysen.
  7. Rör om cirka 1 gång per timme.
  8. Skär jordgubbarna.
  9. Tillsätt honung, socker och pressad citron samt lime efter smak.
  10. Låt dra tills det är dags för servering.
  11. Servera i martiniglas, gärna med en citronmeliss kvist till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept