Champagnesorbet

Champagnesorbet
Foto: TV4
Carin da Silva
Carin da Silva

Champagnesorbet

Av: Carin da Silva

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

Glamour med syrligt och sött i en härlig kombo. Serveras med citrusmarinerade jordgubbar. /Carin da Silva

Vintips
Massé , 7865, 199 kr.

Carin bjöd även på

Carpaccio

Halstrad Tonfisk

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 3 dl champagne
  • 1 limefrukt
  • 1 citron
  • jordgubbar
  • honung
  • strösocker

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten, koka upp och låt puttra i cirka 3 minuter.
  2. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitan hårt.
  4. Tillsätt sockerlagen och champagnen under omrörning.
  5. Pressa och riv skal från limen och citronen.
  6. Lägg i en bunke och ställ den i frysen.
  7. Rör om cirka 1 gång per timme.
  8. Skär jordgubbarna.
  9. Tillsätt honung, socker och pressad citron samt lime efter smak.
  10. Låt dra tills det är dags för servering.
  11. Servera i martiniglas, gärna med en citronmeliss kvist till.