Caprese på Catarinas vis

20 m
4

Caprese med tomater, mozzarella och hemgjord pesto. En fräsch och alltid uppskattad förrätt!

Tips!  Vill du ha en rolig "twist" på uppläggningen så spara kvisten på tomaten och toppa med den som ett lock.

Catarinas dryckestips

1. Vino verde, GAZELA. 8,5 % vol
Nr 2566, portugisiskt

2. Alkoholfritt, ekologiskt, svenskt
"GOD DRYCK Nr 1"
Nr 1959 

4 juni 2016
20 m
4

Du behöver

  • 1 kruka basilika
  • 0,5 vitlök
  • 2 msk pinjenötter
  • 0,5-0,75 rapsolja, en mild olivolja funkar också
  • 1 dl parmesan, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 plommontomater, eller mindre kvisttomater
  • 250 g mozzarella

Gör så här

  1. Börja med peston. Lägg ner den färska basilikan (blad och stjälk) i en cylinder. Hacka ner vitlök, tillsätt pinjenötterna och häll över oljan. Mixa med stavmixer tills det blir slätt. Riv parmesanosten och häll ner, rör om och smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Tvätta tomaterna. Skiva dem i 0,5-1 cm tjocka skivor. Skiva även upp mozzarellan likadant.
  3. Varva mozzarella med pesto och tomater. Riv över lite parmesan över kreationen och ringla över härlig olivolja. Strö lite flingsalt över och ett varv med svartpepparkvarnen. Förrätten är färdig att servera! Smaklig förrätt!
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept