Cannelloni med kycklingfärs och svamp

1 h
4
Spela video Cannelloni med kyckling och svamp
Foto: TV4
1 h
4

Du behöver

  • 250 g färska pastaplattor

Fyllning

  • 200 g kycklingfärs
  • 300 g svamp, välj olika sorter som tex. champinjoner, skogschampinjoner.
  • 0,5 purjolök
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 3 dl smulat lantbröd, t ex. levain eller annat ljust färsk bröd
  • ca 1 dl parmesanost (ca 100 g parmeggiano reggiano)
  • 250 g ricotta, italiensk färskost
  • 1-2 ägg, lätt uppvispade
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Timjansås

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 4 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk (3 %)
  • ca 3 msk färsk timjan, hackad
  • salt och svartpeppar
  • färskriven parmesanost, att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fyllning
    Ansa och skölj svamp, purjolök och bladselleri. Skär alltsammans i små bitar. Finhacka löken och mixa brödet till smulor i en matberedare.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och rosta brödsmulorna under ständig omröring. Häll över smulorna i en bunke.
  4. Hetta upp olivolja i samma panna, Stek först svampen tills ev vätska ångat bort tillsätt sedan lök och vitlök, och fräs på låg värme tills allt mjuknat. Låt även kycklingfärsen fräsa med efter någon minut. Häll över alltsammans i bunken med brödsmulorna. Tillsätt parmesanost, ricotta, ägg och persilja. Blanda noga, smaka av med salt och peppar.
  5. Timjansås
    Smält smör (1 msk) i en kastrull, gärna med beläggning. Tillsätt löken och låt den fräsa långsamt tills den mjuknat, lägg sedan över den på ett fat.
  6. Smält resten av smöret i samma kastrull. Rör ner mjölet, vispa långsamt ner mjölken och rör ihop till en slät sås. Tillsätt timjan, lök, salt och peppar och låt såsen koka upp och sjuda i ca 5-10 minuter, rör om då och då. Såsen ska inte vara alltför tjockflytande. Rör i ytterligare lite mjölk om det behövs. Smaka av och låt såsen svalna.
  7. Skär pastadegen i rektanglar om ca 15x12 cm och koka dem i lättsaltat vatten med olja (1 msk) . Färska degplattor ska kokas i ca 2-3 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av.
  8. Lägg fyllningen på pastans kortsida, men inte ända ut på kanten. Rulla sedan ihop dem.
  9. Täck botten på en ugnsform med lite av såsen. Lägg i cannellonirullarna sida vid sida med skarven nedåt. Fördela såsen över pastarullarna och skaka formen så att den rinner ner mellan rullarna. Strö över parmesanost.
  10. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20-30 minuter
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept