Cannelloni med kyckling

Cannelloni med kyckling
Foto: TV4

Cannelonirör kan köpas färdiga eller göras av färdiga lasagneplattor. Den här rätten lagas av färska lasagneplattor och behöver därför inte så lång tid i ugnen. Rätten kan förberedas och gratineras strax innan servering.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 färska lasagneplattor
  • 400 g kycklingfilé
  • 100 g bladspenat
  • 100 g ricotta eller keso
  • 1 gul lök
  • Tomatsås:
  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm strösocker
  • salt och malen vitpeppar
  • Bèchamelsås:
  • 50 g smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • Till gratinering:
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Béchamelsås: Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, ta av från värmen och blanda ner vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och spä med den kokta mjölken, lite i taget. Koka upp såsen och låt den koka i minst 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Tomatsås: Skala och hacka löken och fräs den i olivolja. Häll på de krossade tomaterna. Krydda med salt, peppar och socker. Låt småputtra i 15 minuter. Pressa sist ner vitlöken.
  3. Sätt ugnen på 200°. Tärna kycklingfilén, riv spenatbladen i mindre bitar och skala och hacka löken. Fräs lök och kyckling i lite olja och lägg dem i en bunke. Blanda ner spenat och ricotta eller keso. Lägg ut lasagneplattorna och fördela fyllningen på dem. Rulla ihop och lägg i en smord ugnssäker form. Häll över tomatsås, bechamelsås och strö över riven ost. Så här långt kan du förbereda. Gratinera i 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept