Cannelloni med köttfärs och citrusfrästa rotfrukter

Cannelloni med köttfärs och citrusfrästa rotfrukter
Foto: TV4

Detta är en härligt matig rätt, med apelsin och honung som tillför nya, rika smaker. Det tar lite tid och du behöver lägga ner en del pyssel, men du kommer att tycka att det är väl värt besväret när du njuter de apelsinsmakande rotfrukterna. Utgå från färdigköpta cannelloni och färdig köttfärssås. *Cannellonirör ersätts med lasagneplattor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8-12 cannellonirör
  • 1 sats köttfärssås
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 apelsiner
  • 2 msk smör
  • 3 msk honung
  • 2-3 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Fyll cannellonirören med köttfärssåsen.
  2. Skär alla rotfrukter i tärningar och hacka löken. Pressa apelsinerna och riv skalet. Stek rotfrukterna och löken i honung och smör. Häll över apelsinsaft och rivet skal. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg rotfrukterna och spadet över cannellonin. Grädda i 175° ugn i 40 minuter. Ta ut formen och ös med spadet då och då.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept