Cannelini- och tomatgratäng

60 m
4 - 6
Cannelini- och tomatgratäng
Foto: Jessica Frej
60 m
4 - 6

Du behöver

  • ca 1,2 kg kokta cannelinibönor (3 burkar)
  • ca 800 g krossade tomater (2 burkar)
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g färsk merguez lammkorv med mycket smak
  • 150 g fetaost
  • ev. färska örter
  • sallad till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och häll sedan upp i en ugnsform eller gryta som tål ugnen.
  3. Häll i tomatkross, fond, vitlök, salt och peppar. Slanta korven och lägg ner den med. Rör om alltsammans.
  4. Smula över fetaosten och gratinera i 40 minuter.
  5. Låt vila i 10 minuter innan servering. Garnera eventuellt med lite färska örter och servera gärna med grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept