Campogianis pasta al forno

1 h
4
1 h
4

Du behöver

  • 500 g rigatonipasta
  • 1 kg köttfärssås
  • parmesan, riven
  • smör, till formen

Bechamelsås

  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt, efter behag
  • 0,5 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Gör Christians köttfärssås dagen innan. Koka pastan i saltat vatten. Låt den koka 5 minuter istället för 11 min som det står på paketet.
  2. Gör en klassisk bechamelsås genom att smälta smöret i en kastrull, tillsätta mjölet. Tillsätt lite av mjölken i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Lägg i svartpepparn och sen smaka av med salt.
  3. Blanda nu pasta, köttfärssåsen och bechamelsås i en bunke. Häll ner i en smörad ugnsform, toppa alltsammans med parmesan. Gratinera i ugnen på 180 grader i 30 minuter. När ytan är gyllenbrun är den klar att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept