Campogianis fisk- och skaldjurssoppa

koket.se
Campogianis fisk- och skaldjurssoppa
Foto: TV4
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Campogianis fisk- och skaldjurssoppa

12 ingredienser

30 m

Tomatbaserad fisk- och skaldjurssoppa med vitt vin, vitlök och piri piri.

Se Christian Campogiani laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 piri piri (peperoncino)
  • 1 rågad msk tomatpuré
  • 4 msk fiskfond
  • 1,5 dl vitt vin
  • 6 dl tomatsås
  • 3 dl vatten
  • fisk och skaldjur

Servering

  • vitlöksbröd
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Börja med att hälla i oljan i en stor kastrull och sätt den på medelvärme.
  2. Under tiden hackar du upp den gula löken och vitlöken samt krossar piri pirin. När det är klart lägger du ner allt i panna och fräser det tillsammans med tomatpurén tills den får lite färg.
  3. Därefter lägger du ner fisken som du skurit i normalstora bitar och steker den tillsammans med tomatpurén, gul löken, vitlöken osv.
  4. Stek i ca 1,5-2 min, tillsätt sedan vitt vin och tomatsås tills det reducerats med ca 30 % och fisken är färdig.
  5. Serveras med vitlöksbröd som är stekta i smör och olivolja och toppade med hackad persilja.