Busiga bananer

Busiga bananer
Foto: Camilla Tubertini

Busiga bananer är gott som glass fast mycket godare! passar perfekt både till kalas och vardagsmys. Ett mumsigt godispyssel som alla barn gillar att göra - och att äta upp så klart. /Camilla - Recepten kommer från boken Millas kalastårtor.

Kolla in fler recept och läs mer om

Millas kalastårtor


10 maj 2011
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 st banan per person
  • Pinnar som är lätta att hålla i
  • 100-200 g blockchoklad, mörk eller ljus
  • strössel

Gör så här

  1. Skala bananen och dela den på mitten.
  2. Stick försiktigt in en pinne i varje del från hållet du skurit den.
  3. Lägg bananpinnarna på ett fat och låt dem ligga i frysen i en timme.
  4. Sätt ugnen på 75 grader och lägg chokladbitarna i en glasburk som det blir lätt att doppa bananerna i.
  5. Låt burken stå i ugnen i 15 minuter.
  6. Rör om i den smälta chokladen så den blir jämn och fin (jag brukar använda ätpinnar i trä som kan kastas sedan) och ställ burken på arbetsbänken.
  7. Ta fram strössel.
  8. Ta ut bananerna ur frysen.
  9. Doppa en banan i chokladen, håll bananen ovanför fatet och häll strössel över.
  10. Låt stelna lite innan du gör samma sak med resten av bananerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept