Lammfärsbullar

Lammfärsbullar med smak av Turkiet.

15 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 2 st skivor dagsgammalt bröd
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl dl mjölk eller vatten
  • 3 st fint hackade vitlöksklyftor
  • 1 st fint hackad serranochili
  • 1 msk spiskummin
  • 1 st stor näve fint hackad mynta, koriander och bladpersilja
  • 0,25 dl olivolja
  • salt och peppar

Tomatragu

  • 2 st burkar hela tomater
  • 2 st grovt hackade gula lökar
  • 3 st grovt hackade vitlöksklyftor
  • 0,5 st serannochili hackad
  • 4 cm grovt hackad ingefära
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk socker
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg brödet mjölken, finfödela det med gaffeln.
  2. Tillsätt alla andra ingredienser och blanda noga. Forma till små bollar.
  3. Koka upp tomatragun tillsätt bullarna lägg på locket sänk värmen låt puttra i ca 10-15 min.
  4. Tomatragu: Låt löken svettas i olivolja på svag värme i en panna i ca 10 min.
  5. Tillsätt vitlök, chili, ingefära och fortsätt svettas 2 minuter. Tillsätt tomat och koka upp på svag värme i ca 45 min. Salta, peppra och sockra.
  6. Mixa med stavmixer till lätt konistens, låt svala.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept