Aubergineröra

Ska du göra en röra. Gör denna aubergineröra. Turkiskt och gott!

Hållbarhet: Cirka 5 dagar i kylen.

15 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 stor aubergine
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 2 st grovt hackade vitlöksklyftor
  • 0,5 st grovt hackad serranochili
  • Saften av 1/4 citron
  • 0,5 dl matolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl smulad fetaost
  • 1 msk finhackad dill
  • 5 st finhackade fefferonis
  • 3 st skivor formbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, pensla den sköljda auberginen med olivolja.
  2. Rosta auberginen högst upp i ugnen i ca 20-25 min. Vänd dom ofta.
  3. Låt svalna, och skala auberginen(spara vätskan som blir kvar av skalningen).
  4. Kör auberginen och de övriga ingredienser till en jämn smet i en mixer på full effekt i ca 3 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ned dillen. Servera med olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept