Sallad med marinerad rödkål

Sallad med marinerad rödkål
Foto: Eric Josjö
6

Du behöver

  • 1/2 litet huvud fint strimlad rödkål
  • 1/2 dl olivolja
  • saft av 1/2 citron
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 3 tärnade tomater
  • 30 cm skivad gurka
  • 200 g grönsallad
  • 3 hackade knipplökar

Gör så här

  1. Lägg rödkålen i en bunke och strö över 1 msk salt.
  2. Krama kålen med händerna och låt stå i minst 30 minuter. Detta gör att kålen blir mjuk och inte besk. Skölj kålen och låt rinna av ordentligt.
  3. Rör i hop olivolja, citronsaft, 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.
  4. Lägg kålen i en skål och blanda i dressingen. Låt stå i ytterligare 30 minuter.
  5. Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater, gurka och sallad. Blanda försiktigt och toppa med löken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept