Kryddig cherkessisk gucka med kyckling och valnötter

12

Du behöver

  • 1 kg hel rå kyckling
  • 1 st grovt hackad gul lök
  • 2 st grovt hackade vitlöksklyftor
  • 2 st lagerblad
  • 20 st svartpepparkorn
  • 4 dl vatten
  • lite vatten

Sås

  • 200 g valnötskärnor
  • 2 skivor vitt bröd
  • 2 st grovt hackade vitlöksklyftor
  • 1,5 krm paprikapulver
  • 1 krm grovt hackad serranochili
  • 3 dl sval kycklingbuljong
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka Kycklingen i ca 50 min.
  2. Skumma hela tiden. Lyft ur kycklingen och låt svalna. Plocka kycklingen fri från ben och skinn och dela den i strimlor med händerna. Vätskan som blir kvar är buljongen, spara den till såsen.
  3. Sås: Kör alla ingredienser i mixern tills det blir en grov grynig konsistens. Blanda i kycklingen och smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept