Camillas plättorn

40 min
4
Camillas plättorn
Foto: TV4
40 min
4

Du behöver

Plättar

  • 3 st ägg
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 dl mellangrädde
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk margarin, flytande
  • 2 tsk socker

Bär

  • 1,5 l färska jordgubbar och blåbär
  • 1 dl jordgubbssaft, koncentrerad
  • En skvätt rom

Tillbehör

  • vispad grädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Bären
    Skiva bären och lägg dem i en skål i saften tillsammans med romen.
  2. Gör detta tre timmar innan servering.
  3. Plättarna
    Vispa äggen och hälften av mjölken.
  4. Sikta i mjölet och vispa under tiden.
  5. Häll i grädden, resten av mjölken och vispa ner tillsammans med saltet och smöret.
  6. Stek ett gäng plättar i lite smör.
  7. Varva cirka fem plättar på varje tallrik med de marinerade bären.
  8. Lägg en klick vispgrädde bredvid och sikta över lite florsocker för dekoration.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept