Camillas plättorn

Camillas plättorn
Foto: TV4

Camillas plättorn

Av: Camilla - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

40 min

Barnsligt god klassiker som även vuxna älskar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

plättar

  • 3 ägg
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 dl mellangrädde
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk margarin, flytande
  • 2 tsk strösocker

bär

  • 1,5 l färska jordgubbar och blåbär
  • 1 dl jordgubbssaft, koncentrerad
  • En skvätt rom

Tillbehör

  • grädde, vispad
  • florsocker

Gör så här

Bären

  1. Skiva bären och lägg dem i en skål i saften tillsammans med romen.
  2. Gör detta tre timmar innan servering.

Plättarna

  1. Vispa äggen och hälften av mjölken.
  2. Sikta i mjölet och vispa under tiden.
  3. Häll i grädden, resten av mjölken och vispa ner tillsammans med saltet och smöret.
  4. Stek ett gäng plättar i lite smör.
  5. Varva cirka fem plättar på varje tallrik med de marinerade bären.
  6. Lägg en klick vispgrädde bredvid och sikta över lite florsocker för dekoration.