Friterad blomkål med myntadipp

Meze
Foto: Eric Josjö

Karnabahar kızartması - fritarad blomkål att servera som meze eller annan buffé. Gott med mynta- och yoghurtdipp till!

5 augusti 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • 2 dl solrosolja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 litet knippe hackad mynta

Gör så här

  1. Dela blomkålen i små jämnstora buketter.
  2. Vispa äggen i en bunke, tillsätt mjöl, salt och peppar. Vispa till en slät smet.
  3. Hetta upp solrosoljan i en låg, vid panna. Doppa blomkålen i smeten och lägg ner i oljan.
  4. Fritera i 3–4 minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och lägg upp på ett varmt fat.
  5. Blanda yoghurt, vitlök och mynta i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera blomkålen med myntadippen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept