Höstgröt

Du behöver

  • 4 dl ris, kokt
  • 1 dl äpplejuice, osötad
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malda nejlikor
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 2-3 dl rismjölk
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • Hackade valnötter
  • Citronskal
  • Rivet äpple
  • Torkade aprikoser, hackade

Gör så här

  1. Koka riset efter anvisningarna på paketet (koka så det blir 4 dl färdigt ris). Förvara i kylen och ta fram nästa morgon. Sparar tid.
  2. Koka upp riset i äpplejuice samt en nypa salt, 1 tsk kanel, 1 tsk malen kardemumma, 1/2 tsk malda nejlikor och 1/2 tsk malen ingefära. Låt puttra ett par minuter på medelvärme.
  3. Häll i 2-3 dl rismjölk och 1 dl solrosfrön.
  4. Låt vätskan koka in - tar ca 10 min.
  5. Blanda i en rågad msk kallpressad kokosolja.
  6. Toppa med hackade valnötter, rivet citronskal, rivet äpple och hackade torkade aprikoser (gärna osvavlade).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept